Gevelrenovatie door
goed voegwerk

Bel 043 - 344 06 53

Voegwerkzaamheden

Na verloop van tijd kan het voegwerk van uw woning gaan brokkelen. Wanneer dit gebeurt, is het nodig om een expert in te schakelen. Wij herstellen het voegwerk van uw woning vakkundig. Alle gangbare technieken zijn mogelijk: borstelwerk, doorgestreken voegwerk en knipvoegwerk.

Waar het nodig is voeren wij tevens scheurherstel in uw gevel. Door vervolgens uw gevel te impregneren beschermt u het nieuwe voegwerk.

Wilt u een expert in schakelen voor het voegwerk van uw woning te herstellen? Bel 043 - 344 06 53 of stuur een e-mail naar info@gevelreinigingmaastricht.nl

Uitkappen van voegwerk

Het uitkappen van het voegwerk van uw gevel gebeurt met behulp van pneumatische kaphamers aangesloten op een compressor. De voegen worden geheel verwijderd, zodat deze diep genoeg zijn voor een nieuw voeg. Na het uitkappen wordt uw gevel schoongespoten of geblazen, totdat de voeg schoon genoeg is. Wanneer het voegwerk erg hard is slijpen wij deze eerst in met behulp van een haakse slijper (flex) met diamantschijf. Hiermee voorkomen we dat de stenen van uw gevel stuk gaan. 

Zetten van voegwerk

U hoeft bij ons het voegwerk niet uit te besteden aan een derde partij omdat we beschikken over onze eigen voegers. Een greep uit de soorten voegwerkzaamheden:

  • een terugliggende voeg
  • een vlakvol voeg
  • snijvoeg
  • knipvoeg
  • voegwerk in alle kleuren

Een goede mengverhouding van voegcement bestaat uit: voegzand, cement, kalk en water. Dit wordt met een voegmengmachine onder elkaar gemengd, zodat de menging goed en altijd hetzelfde is.

Voegtypes

Vlakke voeg

Lichtgrijze en rode voeg

Gele en donkergrijze voeg

Knipvoeg

Vlakvolle voeg geel

Vlakvolle voeg grijs

Werken op hoogte

Wij voegen ook hoge gevels en panden waar moeilijk bij is te komen. Hierdoor kunnen kapotte voegen in uw gevel of pand ook hersteld worden. Meer weten?